ongecensureerde politiekUw waakhond in het parlementDoor Jean-Marie Dedecker
Recente
Blog

Home

Jean Marie Dedecker wil parlementaire onderzoekscommissie Electrawinds

03/04

Kamerlid Jean-Marie Dedecker wil dat er een parlementaire onderzoekscommissie wordt opgericht over Electrawinds.

Dat zegt hij aan Belga in reactie op het bericht in De Standaard dat de Vlaamse en federale overheid samen 91 miljoen euro verliezen door de financiële problemen van Electrawinds.

Lees meer
Jean Marie Dedecker wil parlementaire onderzoekscommissie Electrawinds

Peter Reekmans: Vertrek luchtvaart- maatschappij ANA uit Oostende

02/04

Tijdens de plenaire vergadering van woensdag 02/04/2014 stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans een actuele vraag aan minister Crevits over het vertrek van luchtvaartmaatschappij ANA van Oostende naar Luik en de gevolgen voord e regionale luchthaven van Oostende

Lees meer
Peter Reekmans: Vertrek luchtvaart- maatschappij ANA uit Oostende

Jean Marie Dedecker Enkel wie bijdraagt tot onze sociale zekerheid heeft er recht op

23/04

Ons sociaal systeem is te laks. Er bestaat nog altijd een wet die toelaat dat een Turk die hier één dag gewerkt heeft, voor de rest van zijn leven mag stempelen. Die wet moet worden afgeschaft. Als een zelfstandige failliet gaat, moet hij twee jaar werken om een werkloosheidsuitkering te kunnen krijgen. Migranten vullen de gaatjes op van jobs die mensen van bij ons niet meer willen doen. Maar profitariaat kan niet. Wie kan werken, die moet werken. Wie niet kan werken, moeten we helpen. Maar wie niet wil werken, moeten we straffen.

Lees meer

Electrawinds krijgt al jaren voorkeurbehandeling van de overheid

25/03

Illegale nachttransporten, het niet aanleggen van een kade voor milieuvriendelijk vervoer, het verbaast ons niet. Al jaren krijgt Electrawinds een voorkeursbehandeling in Oostende. Ogen worden dichtgeknepen uitzonderingen worden toegestaan.

Lees meer
Electrawinds krijgt al jaren voorkeurbehandeling van de overheid

Bart Tommelein bakt het bruin.

26/03

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans is verontwaardigd over het dienstwagenmisbruik van Open Vld-fractieleider Bart Tommelein temeer het uitgerekend onder impuls van de Open Vld was dat de federale belastingsvoordelen, verbonden aan bedrijfswagens, drastisch werden verminderd. "Bedrijfsleiders weten dus wat hen te doen staat: richt een vzw of dergelijke op, koop op naam van die stichting een auto aan en maak vervolgens simpelweg quasi permanent gebruik van die wagen." oordeelt Peter Reekmans

Lees meer

Belastinggeld voor luchtkastelen: Hoe de PS het vel van Vande Lanotte zal redden

15/03

INLEIDING: In West-Vlaanderen dreigt een nieuwe Arco-affaire, of liever een nieuw Lernout & Hauspie: de coöperatieve vennootschap Groenkracht. 4.500 goedgelovige spaarders hebben samen bijna 17 miljoen euro belegd in Electrawinds, het luchtkasteel van Noordzeekeizer Johan Vande Lanotte. Door gigantisch wanbeheer staat dat op kantelen, en dreigen 4500 mensen alles kwijt te spelen. Een financiële en (voor Vande Lanotte) electorale ramp dreigt. Vandaar dat de Waalse P.S., via Intercommunale Tecteo, tegen elke prijs de boel nu moet komen redden. Dit is het verhaal van hoe ons belastinggeld verdwijnt in de Noordzee, in de mist van rode corruptie.

Groenkracht: van coöperatieve tot groen Arco

Socialistische solidariteit met belastinggeld stopt niet bij de taalgrens. Dat blijkt telkens opnieuw in België en zo ook in het onwaarschijnlijke verhaal van CVBA Groenkracht.  Deze coöperatieve vennootschap werd op 4 maart 2004 opgericht door de gebroeders Paul & Luc Desender (en zijn vennootschap LDS) samen met een aantal van hun managers bij Electrawinds. Dat Oostends "groene energiebedrijf" maakt het laatste decennium een enorme opgang met allerlei investeringen in stroomproductie, mét een hele reeks kapitaalsinjecties vanuit de overheid.

En bij Groenkracht duikt een hele stoet managers van Electrawinds op: Peter Goderis, Filip Dewulf en Jürgen Ackaert, verder nog de gewezen boekhouder van het Brugs Motorenbedrijf Georges Van Den Bussche, evenals Paul Merlevede, die zichzelf zelfstandig geldstroomanalist noemt.     

Lees meer

Boudewijn Bouckaert: Scholengemeenschap op 6 jaar houden!

18/02

Het onderwijsdecreet XXIV beoogt dat de huidige scholengemeenschappen, die normaal gezien voor een duur van zes jaar worden gevormd, na drie jaar ophouden te bestaan. In het gemeentelijke onderwijs, het gemeenschapsonderwijs als bij de vakorganisaties van het onderwijs, is hierover terecht veel beroering ontstaan. Binnen drie jaar, wanneer de scholengemeenschappen worden ontbonden, wordt het gemeentelijk onderwijs door deze operatie immers bijzonder kwetsbaar waardoor, volgens Vlaams volksvertegenwoordiger en Voorzitter van de Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen Boudewijn Bouckaert, de afbraak van ons gemeentelijk onderwijs dreigt. Hij eist dan ook dat deze maatregel wordt herzien via een amendement op het onderwijsdecreet  XXIV.

Lees meer

Peter Reekmans meest actieve Vlaams parlementslid

Peter Reekmans meest actieve Vlaams parlementslid
25/03

Burgemeester van Glabbeek Peter Reekmans (LDD) mag zich het meest actieve lid van de bijna afgelopen legislatuur in het Vlaams parlement noemen. Dat berekenden Zewerkenvoorjou.be en de Universiteit Antwerpen. Reekmans nam in totaal 1.992 initiatieven, dat zijn er gemiddeld 35 per maand. "Een erkenning voor mijn harde werk", zegt Reekmans.

Peter Reekmans heeft twee verklaringen voor zijn status van 'tussenkomstkampioen'. "Eerst en vooral zijn er de vele streekdossiers, waarvoor ik me heb ingezet", zegt hij. "Daarnaast ben ik actief in meerdere commissies én ben ik fractievoorzitter voor LDD in het Vlaams Parlement. Dat leidt uiteraard allemaal tot veel vragen." De tussenkomsten vloeien volgens Reekmans ook voort uit zijn zitdagen. "Elke week krijg ik een dertigtal mensen op bezoek", zegt Reekmans. "Op jaarbasis zijn er dat bijna 1.500. Over veel vragen van hen neem ik parlementair initiatief. Door mijn vele tussenkomsten heb ik dus heel wat mensen kunnen helpen."

Lees meer